search icon

dot underscore filer i MacOS

Arbejder man med filer på tværs af styresystemer kan det forekomme, at styresystemet, uanset om det er Windows, MacOS eller Linux, lave filer med metadata eller lignende. Jeg har lige taget hul på en ny Mac og er ved at lave en opsætning, så jeg bl.a. kan arbejde med PHP via XAMPP. Da jeg flytter et WordPress-site over på XAMPP-serveren ser jeg, at der i alle mapper er lavet kopier af ALLE filer. Alle kopier starter med ._ (dot underscore filer)

Why are dot underscore ._ files created, and how can I avoid them?

Da jeg ikke manuelt vil gennemgå alle mapper for at slette alle ._ – filer har jeg fundet en kommando jeg kan bruge i MacOSs terminal.

Advarsel!!!

Før du bruger scriptet i terminalen, så husk at lave backup

Script

Brug en terminal til at navigere hen til rod-mappen ift. de filer du vil slette i mappe og rodmappe.

find  . -name '._*' -exec rm -f {} \; 

Jeg havde bl.a. et Git-repo i mappen og her var der også lavet kopier af alle filer, så det gik lidt tid før alle var slettet

Skriv et svar

Verified by MonsterInsights